(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Het tropische kado

2024

Speciaal voor jou, een tropisch cadeau, blauwe lucht, zon en palmbomen, alsjeblieft!

Met de scooter over de pontjesbrug in Curacao

2024

Curacao een mooi eiland met de bekende huisjes, vrolijkheid en het heerlijke buitenleven.

plant een boom

2024

Plant een boom.

Aruba, One happy island

2023

Aruba, One happy island.

Be the reason someone smiles today

2023

Maak iemand blij

cowgirl on holiday

2023

Deze cowgirl is op vakantie in Aruba, one happy island.

De lachende ezels

2023

Wat een gezellige familie, ezels zijn zeer bijzondere dieren en ze zijn zeer gehecht aan elkaar, ze zijn lief en behulpzaam, als er een in de groep slechtziend is dient er een ander aan als begeleider. Hun gebalk is te horen over een afstand van 96km. Ik ben gek op ezels!

De strandwandeling

2023

De strandwandeling op Aruba.

Doe waar je zin in hebt, het maakt je gelukkig.

2023

Als je doet waar je zin in hebt!

drijfhout strand

2023

Palmbeach in Aruba is het mooiste strand van de wereld.

Een lieve kerstgroet vanuit een tropisch paradijs.

2023

Een lieve kerstgroet vanuit een tropisch paradijs. Vrolijk kerstfeest voor iedereen

Het ultieme vakantie gevoel

2023

zomer vakanties, lekker naar Curacao en een dushi eiskrim kopen op het strand met je blote voeten in het zand.

high tea feest met je beste vriend, hoe gekker hoe leuker!

2023

Als het aan deze poezen ligt is er elke dag wel een feestje, ze smikkelen en smullen. Vandaag staat er een hightea op het menu.

Mambo Beach BLVD in Curacao

2023

Shop till you drop op Mambo Beach BLVD in Curaçao.

Monumentaal huis in de Bargestraat op Curacao, mooie kleuren in het Caribisch gebied.

2023

Een heerlijk kleurrijk en vrolijk schilderij van het Caribische eiland Curacao. Het huisje staat in de Bargestraat in Scharloo het lijkt hier altijd vakantie.

Mundo Bizarro is een gezellig restaurant in Curacao

2023

Mundo Bizarro is een gezellig restaurant in Curaçao.

Omgeef jezelf met wat jou gelukkig maakt.

2023

Blije en vrolijke flamingo's op het strand in Aruba met een mooie quote / tekst erbij.

schildpad in het paradijs

2023

het onderwater leven in het Caribisch gebied is heel divers en kleurrijk.

Sea la vie

2023

Als ik over het strand wandel, vind ik van alles het is heerlijk om een strandjutter te zijn, maar je vind er ook veel inspiratie. 

Surfgirl shopping

2023

Lekker aan het winkelen, wat een vrolijke winkeltjes hier in Aruba.

surfing

2023

strand, sport en surf, geen golf is hetzelfde en dat maakt surfen ook zo speciaal, het is het gevoel van vrijheid, een met de natuur, zeewater is gezond en mooi.

Surfing

2023

Surfing, have a nice day!

thuis is waar de vogels zingen

2023

Home is where the birds sing

Warme kerstgroet

2023

Een warme kerst groet voor jou, Kak dus

Back and white baby goats, zwart wit baby geitjes

2022

zwart wit/ black and white, baby geitjes. wat zijn ze toch leuk en gezellig! Dit schilderij heb ik gemaakt voor de postzegels van Curacao.

Boeddha de vrolijkste blij kijkende hond van Guadeloupe op het strand van St Anne

2022

Boeddha, Zijn vrolijkheid, liefde en gezelligheid en altijd blij om mee te mogen naar het strand in Guadeloupe. Krabbetjes pesten en naar zijn vrouwtje kijken op de surfplank dat is Buoedha. En ik geloof serieus dat honden kunnen lachen als ze blij zijn.

Curacao

2022

Curacao het prachtige kleurrijke eiland in de Caraibische Zee is heel inpirerend om te schilderen, de witte stranden, de Handelskade, de mooie dieren zoals schildpadden, dolfijnen en trupials en struisvogels. Heerlijk met je slippertjes overal naartoe, ook een bezoekje aan Klein Curacao is goud. De dames op het eiland zijn altijd vrolijk gekleed en daar wordt toch iedereen blij van.

De geit en de oldtimer

2022

De geit en de oldtimer, geiten zijn zo grappig en echte klimmers, dit schilderij heb ik geschilderd voor de nieuwe serie postzegels van Curacao. 

De geit met de paarse achtergrond

2022

Deze geitenserie heb ik ontworpen voor de postzegels van het eiland Curacao. Geiten zijn ontzettend leuk om te schilderen, ze hebben iets geks door de horizontale pupillen van hun ogen, dit hebben ze, omdat wanneer ze aan het grazen zijn, dat ze alles kunnen overzien, ook eventueel gevaar. Een geit is meestal erg nieuwsgierig en komt vaak even buurten, ik vind het een ontzettend vriendelijk dier met vaak een grappige vrolijke uitstraling, het lijkt bijna alsof ze naar je lachen.  

De gekke rode kikker

2022

Crazy Froggy, gekke rode kikker.

De lachende grijze geit met oranje achtergrond

2022

Dit is een schilderij wat ik heb gemaakt voor de postzegels van Curacao, geiten zijn ontzettend bijzondere dieren, ze kijken altijd zo blij.

De Van den Tweel tas voor Curaçao

2022

Dit is de eerste uit de serie kleurrijke tropische tassen voor Van den Tweel (Albert Heijn) Hiervoor heb ik natuurlijk gekozen voor een hele vrolijke uitstraling dus de huisjes van de zeer bekende Handelskade in Punda met op de voorgrond een blij locaal meisje met leuke staartjes. Dit is een heel leuk souvenir herbruikbaar en handig want iedereen moet toch boodschappen doen. Dan is dat vanaf nu lekker kleurrijk en dat is gezellig.

De zomer is voorbij en ik ben blij met mijn nieuwe tattoo

2022

Mijn tattoo het hele jaar door, het leven in de Caribbean is zwaar...

dolfijnen kunnen lachen

2022

Pluk de dag met een dolfijn en een lach. Wat zijn het toch prachtige dieren, ik wordt altijd zo vrolijk als ik ze zie. Dolfijnen zijn een familie van de walvisachtigen. er bestaan ongeveer 36 soorten, het is een zoogdier.

Ezels, drijfhoutjes, duiken en flamingo's dat kan niet anders, dat is het prachtige Bonaire.

2022

Bonaire is uniek, het is een prachtig eiland om te duiken, te surfen bij Lacbaai of heerlijk wandelen in Kralendijk. Een rondje Slagbaai mag zeker niet ontbreken als je naar Bonaire gaat!  Wat is het daar mooi met allerlei mooie baaien, de zoutpannen met flamingo's, leguanen en overal ezeltjes. Op de gezellige markten verkopen ze drijfhouten bordjes met leuke spreuken zoals BonBini en dushi, van deze afbeelding zijn unieke herbruikbare tassen gemaakt, nu te koop bij Van den Tweel supermarkt.

Happy Hawaiian Hula Girl

2022

Happy Hawaiian Hula Girl with her guitar, Hula meisje met gitaar.

Kleurrijk Curacao

2022

Kleurrijk Curacao, Als je aan Curacao denkt denk je aan de gekleurde huisjes van Willemstad op de Handelskade, ik wordt er altijd ontzettend blij van. De wiebelende pontjesbrug en de gezellige mensen maken het helemaal compleet.

National sunglasses day, Dag van de zonnebril

2022

Nationale dag van de zonnebril, zet hem op! National day of the sunglasses

nieuw huis

2022

nieuw huis, de tortelduifjes zijn zo blij, ze hebben een mooie plek aan het strand gevonden.

redfrog island, rode kikkers op een eiland in panama

2022

In Panama leven veel exotische en mooie kleurrijke reptielen en dieren, mijn inspiratie voor vandaag de rode kikkers op het strand van redfrog eiland,

rode kikkers in de jungle

2022

Panama hier wonen de rode kikkers op een eiland dicht bij de oceaan.

Save the mermaids, please help, keep our oceans clean. Red de zeemeermin, hou de zee schoon.

2022

Educatieve posters voor kinderen, hou de zee schoon. keep the sea plastic free. Save the mermaids, please help, keep our oceans clean. Ook in het Nederlands verkrijgbaar.

springen, vliegen, zwemmen.

2022

Ik zeg springplank, sommigen zeggen duikplank.

St Maarten

2022

St Maarten een super mooi eiland in de Caribbean, het eiland heeft veel moois te bieden, de kleurrijke stad Philipsburg is de hoofdstad, hier wordt ook uitbundig carnaval gevierd, Maho beach waar de vliegtuigen vlak over het strand aankomen om te landen op de korte landingsbaan, Oldstreet, de pelikaan en nog veel meer, zoals de buren Saba en St Eustatius, vanaf hier kun je er heel makkelijk naartoe. Tijd voor een bezoek.

stop pesten, stop bullying, don't be a hater!

2022

Stop pesten, dit is een duidelijk kunstwerk wat uitbeeld dat het beter is niet naar pesten te luisteren, wees jezelf en doe een liefdesbril op zodat je alleen de mooie dingen in de wereld ziet. Don't be a hater! I've got my love glasses on.

toucan

2022

Een kleurrijke toucan in the jungle van Costa Rica.

wachten op het juiste moment.

2022

surf meisje, surfing it's about timing!

Zeeschildpadden en hersenkoraal

2022

Als je in het Caribisch gebied woont, dan leef je met je snorkel op je gezicht, er is werkelijk zoveel moois te zien, Ik wordt enorm geinspireerd door het onderwater leven. Als ik zee schildpadden zie, wordt ik altijd zo blij, ze bewegen zo relaxed en zijn ook nieuwsgierig, ze zwemmen dus echt niet weg zolang je afstand houdt en zelf rustig blijft. Ze eten meestal zeegras, zeewier, krabben, garnalen, kwallen, weekdieren en sponzen. 

Carte de La Guadeloupe la guide touristique dans couleurs de fleurs, alle prachtige hotspots in kunst weergegeven.

2021

Guadeloupe is een prachtig kleurrijk Caribisch eiland, naast Dominica en ten zuidoosten van Montserrat. het heeft veel te bieden, het regenwoud is prachtig en de stranden ook, de mensen spreken hier Frans en Creools. Het eiland staat bekend om de Rhum de Bologne of Karukera gemaakt van suikerriet. Veel suikerriet komt van Marie Galante dit eiland is vlakbij. In Guadeloupe filmden ze voor Netflix een serie genaamd Death in Paradise daardoor is het in Nederland nu een bekend eiland. Ze noemen het hier Het Rum Paradijs

DenHaag

2021

Den Haag mooie stad achter de duinen, ik ben hier opgegroeid en enorm genoten, je hebt het prachtige strand en aan de andere kant weer de gezelligheid van de stad. 

Guadeloupe en de prachtige hoogtepunten

2021

Guadeloupe is een archipel van meer dan 12 eilanden en ligt op de Benedenwindse Eilanden. De mensen spreken Frans hier in de Franse Caraïben. Ze filmden "Death in Paradise" op Guadeloupe, een bekende serie op televisie. Het eiland is niet te groot en makkelijk te bereizen er zijn een aantal prachtige watervallen, stranden en rivieroevers naast het regenwoud.

Happy birthday to you

2021

verjaardag, tijd voor een vrolijk feestje,haal de gitaar en trommels maar uit de kast, voor ons leuke lied, er is er een jarig hoera hoera. happy birthday to you.

Maho Beach St Maarten

2021

  Maho Beach is een locatie die je moet bezoeken als je naar Sint Maarten komt. De start van de internationale landingsbaan van AirPort Juliana is daar en heel uniek om de vliegtuigen zo dichtbij te zien. Wereldberoemd, Maho Beach aan de Nederlandse kant van het Caribische eiland, het grondgebied van St. Maarten.

palmbomen bij de zee

2021

palmbomen zijn mijn favourite bomen, ik wordt er altijd vrolijk van, ze stralen iets uit van, hier is het altijd zomer. 

Supping Zeeland samen met de hond

2021

suppen en surfen samen met de hond, dan ben je altijd met je maatje, dubbelfun.

Aruba dogs in town

2020

Aruba, one happy island, Aruba is een kleurrijk paradijs, een vrolijk eiland en heel divers de vuurtoren de Alto vista kapel de stranden flamingo's en de liefste straathonden van de wereld maken Aruba tot een bijzonder eiland.

Beautiful memories in Curacao the Dutch Antilles

2020

Vier vrienden samen in Curacao beleven de leukste tijd samen. Gewoon lekker in de tuin.

Carnaval 50 jaar op Curacao 2

2020

Speciale uitgifte van een unieke serie postzegels op Curacao, het thema is 50 jaar carnaval.Special edition stamps for the island Curacao in the Dutch Caribbean, 50 years carnaval.

carnaval brassband op postzegel 50 jaar carnaval curacao 5

2020

Speciale uitgifte postzegels voor het eiland Curacao. 50 jaar carnaval. De bekende brassbands kleurrijke kostuums en dansende mensen in de straten van Otrobanda, het is er heerlijk om rond te wandelen en te genieten. De straatjes van Otrobanda zijn zeer kleurrijk en er zijn leuke unieke gelegenheden zoals kayakaya, mocht je in de buurt zijn ga dan zeker even kijken.

Carnavals feest 3

2020

50 jaar carnaval Curacao, jubileumjaar postzegels special edition, super leuk om te ontwerpen. Als je toevallig een keer naar Curacao gaat en het is carnaval, mis het niet, het is een uitbundig feest met prachtige kostuums en veel tumbamuziek

Dog's in paradise, het hondenparadijs, Handelskade Curacao

2020

Honden hebben niet altijd een even gemakkelijk leven in Curacao, maar het is er altijd lekker warm en er zijn veel goede stichtingen die zorgen dat ook de straathonden te eten hebben, zoals feed friends foundation en carf, resque paws.   Dog's in paradise, Curacao has a lot to offer. Walking along the pontonbridge you'll have the most beautiful views of the ocean but also from the colorful city Willemstad. Punda and on the other side Otrobanda, the colorful houses is really worth a visit.

Een vriend kan je hele leven veranderen.

2020

Een vriend kan het verschil maken in je leven, Als je gekke leuke grappige lieve vrienden hebt dan ben je rijk. Maak lol en lach en wees super blij. Geniet van het leven want het duurt maar even.

Fien in de duinen van Vlissingen

2020

Fien de Franse Bulldog lekker aan de wandel, in de duinen van Vlissingen. Honden zijn gek op het strand, lekker rennen zwemmen en vaak kunnen ze hier lekker los spelen met een bal of andere honden vrienden.

Handelskade Curacao and the two famous bridges

2020

Curacao is een uniek zonnig prachtig eiland. Het heeft mooie monumentale panden, landhuizen en gezellige straatjes en steegjes met elk huis zijn eigen vrolijke kleur. Willemstad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst je kunt hier van Punda naar Otrobanda wandelen via de bekende Queen Emmabrug ofwel de pontjesbrug. Als de pontjesbrug open gaat omdat er een boot in of uit moet dan kun je met de ferrie van de ene naar de andere kant. De hoge brug de julianabrug is voor de auto's. 

Happy island Aruba

2020

Happy island Aruba, een samensmelting van prachtige elementen van het mooie Caribische eiland, zoals Choco de uil, de carnaval, trupiaal de vuurtoren het strand en de leguaan, dit schilderij is het ontwerp voor een herbruikbare tas voor de supermarkt Ling and Sons   Happy island Aruba, all the best parts of Aruba in one painting, The carnaval, choco the owl, iguana and of course the lighthouse.

Honden brengen vreugde in je leven.

2020

Als je een hondenmaatje in je leven hebt, is er altijd een reden om te lachen. Sommige honden kunnen zo ontzettend grappig zijn, ik zou niet meer zonder willen. adopteer een hond.

Hondjes in Curacao

2020

Honden in Curacao, er zijn er veel, de straathonden worden gelukkig gevoerd en sommige hebben een fantastisch huis zoals deze 2 op het schilderij. Pet portrait in the Caribbean Curacao, the famous Handelskade with the colorful houses

iedereen kan iemand helpen.

2020

We kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen. Helpen er voor elkaar zijn een luisterend oor een schouder, gewoon liefde voor je medemens.

Ik denk dat ik een vogel ben.

2020

No matter what yesterday was like, birds always start a new day with a song. I think I'm a bird Het maakt niet uit hoe het gisteren was, vogels beginnen een nieuwe dag altijd met een lied. Ik denk dat ik een vogel ben lekker opgewekt en vrolijk.

Jammin

2020

Dushi en poes samen op de Catamaran Jammin in Aruba, ze beleven samen de mooiste avonturen en luisteren naar Raggae muziek.

Koningin van de carnaval 1

2020

Koningin van de carnaval, speciale uitgifte postzegels voor het 50 jarig jubileum van de carnaval  op Curacao 2020.

Lady & Blacky

2020

Lady en Blacky zijn twee ontzettend lieve westpointers gevonden in de knoek op Curacao, Op het eiland lopen veel lieverds los zonder huis, deze 2 hadden ontzettend veel geluk door gevonden te worden! Nu wonen ze bij een gezellige familie en krijgen veel liefde. Hoe mooi kan het leven zijn.

Liv

2020

geboortekaartje Liv en geboorteschilderij Caribisch en kleurrijk meisje wat uit het raam kijkt met vrolijke vogeltjes, het leven is mooi.

mini reina, kinder koningin van de carnaval 4

2020

mini reina, kindercarnaval2020 curacao, 50 jaar carnaval speciale oplage postzegels voor dit volksfeest op het eiland. Het is een uniek feest en mocht je op het eiland zijn in deze periode mis het dan niet!

Nieuwe normaal

2020

Als gewone dingen ineens niet meer gewoon zijn, besef je hoe bijzonder gewone dingen zijn. 

one happy island, Aruba

2020

Vrolijke afbeelding van 2 meisjes op Aruba, one happy island

One happy island car

2020

Colors of the Caribbean, op Aruba rijd het leukste autootje rond de Joost Mobile. Met de leukste bloemen, honden en vogels is het One Happy island, hier wordt je toch echt heel vrolijk van.

Painted car

2020

The happiest car in the Caribbean drives on Happy island Aruba!

Pippa de lieve kleine boxer tussen de bloemen en planten aan zee.

2020

Pippa is een prachtige lieve kleine boxer, ik heb een portret van haar geschilderd tussen de bloemen en planten aan de Caribische zee.

Vier op een rij lekker liggen tussen de bloemetjes in de tuin.

2020

Mensen komen en gaan van het mooie eiland Curacao, hoe leuk is het dan als je nog een prachtig aandenken hebt aan die fijne tijd. Ik schilder graag mooie herinneringen, mensen maken een wensenlijstje bijvoorbeeld hun auto de gele boom het huis en natuurlijk hun lieve viervoeters, die natuurlijk wel mee zijn gegaan naar Nederland, ze sturen mij vaak foto's of ik ga gezellig zelf foto's maken en begin daarna aan het schilderij. Op deze manier ontstaat er een uniek persoonlijk kunstwerk met een mooi aandenken.

You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have.

2020

Je weet nooit hoe sterkt je bent, totdat sterk zijn je enige keus is die je hebt. Dit kunstwerk heb ik gemaakt om liefde te sturen naar de zieke mensen tijdens de pandemie. stay safe and be strong!

You're stronger than you know

2020

positief denken, mooie teksten, opbouwend. speciaal voor moeilijke tijden kun je iemand blij maken met een mooie quote op een kaart

Zelfportret

2020

Dit ben ik. Mirjam Griffioen, artwork of myself.mijn eerste zelfportret.

Bottelier Snack in Curacao

2019

Samen gelukkig, je beste vriend is er altijd, op de eilanden in het Caribisch gebied vind je veel straathonden ze hebben verschillende namen coconutretrievers of westpointers, er zijn veel stichtingen om ze te voeren, en je kunt ook altijd zelf iets helpen.

brievenbus

2019

Kleurrijke brievenbus met vogels en onderwater leven.

Carnaval in Otrobanda Curacao

2019

Samenvoeging van het prachtige kleurrijke eiland Curacao wat zoveel moois te bieden heeft zoals het volksfeest de carnaval, de gekleurde huisjes de rijdende tuktuks de dushi's je wordt er gewoon heel blij van als je elke dag mooi weer hebt.

Chillen op de Antillen

2019

Chillen op de Antillen, lekker met de honden en de grijze roodstaart naar het strand.

De geit op het strand

2019

Dansende mensen bij wet and wild op mambo beach op het strand tussen de drijfhoutenbordjes staat een geit het eiland is fijn heerlijk om op Curacao te zijn.

De leguaan aan de Annabaai in Willemstad in Curacao

2019

Kleurrijk Curacao met drijfhouten bewegwijzering en de kleurrijke binnenstad Punda.  Nu staat de Handelskade op de Unesco's werelderfgoederenlijst. De mooie pandjes aan de Annabaai waren vroeger pakhuizen en werd er handel gedreven, vandaar de naam Handelskade, tegenwoordig zijn de kleurrijke huisjes gevuld met leuke restaurants en winkeltjes. Als je van Punda naar Otrobanda wilt, kunnen de mensen wandelen over de wiebelende pontjesbrug de Koningin Emmabrug. 

Dushi postzegel Curacao

2019

Dushi postzegel, een van de serie toeristenzegels van 2019 op Curacao Voor deze postzegel heb ik gekozen voor de welbekende Handelskade in Punda Willemstad. De stad staat op de lijst van historische beschermde huizen van Unesco. Deze kade aan de Annabaai is een toeristische trekpleister in Willemstad. Het heeft een oud Hollands uiterlijk door de mooie geveltjes, de kade is 200 meter lang. De Koningin Emmabrug is een bewegende brug met bootjes en maakt de verbinding met de overkant Otrobanda. vroeger waren he huizen pakhuizen voor handel, vandaar de naam Handelskade, nu zijn het leuke winkels en restaurantjes. hopi dushi

Het suikerdiefje die heerlijk zit te snoepen in Pietermaai small in Curacao

2019

Het suikerdiefje, een van de postzegels die ik heb ontworpen voor Curacao. Curacao heeft bijna alleen maar gekleurde huisjes en mooie oude monumentale panden in de wijken Otrobanda en Pietermaai small zijn deze huisjes prachtig opgeknapt, ze zijn kenmerkend door de houten shutter ramen, hierdoor kan het huis toch lekker door waaien want het is er behoorlijk warm.

Kiki de hond en de geit

2019

Kiki de hond en haar vriend de geit, dit schilderij heb ik gemaakt voor een postzegel voor het eiland Curacao. Geiten kom je hier overal tegen in de stad maar ook op westpunt ze lopen vaak in groepjes, wat je ook bij het straatbeeld ziet zijn de westpointers de hondjes. Voor hun is het niet altijd even makkelijk en gelukkig zijn er wel opvang centra en stichtingen die de honden voeren resquepaws stichting dog, carf, het hondje op deze postzegel is mijn eigen hondje Kiki ook een westpointer van de straat. Het is fijn als je iets kunt doen en zo werd Kiki mijn beste maatje. nu vliegt ze de wereld over op een postzegel een mooi gebaar vind ik.

Kleurrijk Curacao en de cabrio

2019

Hokkaido's in de cabrio in Willemstad op het kleurrijke eiland Curacao. Two dogs in a car driving around in Otrobanda.

Leguaan in de mondi bij een kunukuhuis

2019

Kleurrijk monumentaal kunuku huisje met in de tuin een mooie leguaan. Dit is het beeld van Curacao als je de mundi in rijdt, het zijn voormalige slavenhuizen, veel te zien bij de plantages het platteland.. De muren staan schuin naar binnen en de keuken is buiten. de huisjes zijn gemaakt van leem en vlechtwerk van takken en de daken van stro en rietstengels. Later hebben ze dit vervangen voor steen en dakpannen ook hebben ze nu een veranda en de keuken is tegenwoordig ook binnen.

Snoopdog en Lux bij het landhuis

2019

Snoopdog en Lux bij het landhuis op het eiland Curacao. Landhuizen waren de hoofdgebouwen van de plantages van het eiland, een soort boerderij dus maar dan Caribisch een mooie koloniale architectuur vaak zijn ze geel geverfd met groene of witte ramen. Op mijn schilderij heb ik twee gelukkige honden geschilderd, er zijn veel straathonden en gelukkig ook veel opvangcentrums maar het is fijn als mensen in plaats van een  raspup bestellen ze een lief lokaal hondje adopteren.

Stichting DOG Curacao muurschildering

2019

  Stichting DOG doet ontzettend goed werk! Niet alle honden zijn geschikt voor adoptie. Voor de non-adoptables is de sanctuary hun thuis. Een veilige plek waar ze goed verzorgd worden en liefde krijgen. Veel puppy's, tieners en volwassen honden die geschikt zijn voor adoptie zoeken  ze een ‘een gouden mand. Stichting DOG curacao heeft vanaf nu honden in de caribische tinten op de muur.

Surfing English Bulldog

2019

Surfing and skating English bulldog, leer je hond eerst skateboarden en daarna surfen, samen spelen dat vinden honden fijn. 

Traditioneel geklede Curacaose dame hopi dushi

2019

Curacaose dame met klederdracht in het kleurrijke Pietermaai op Curacao. dit is een van de postzegels die ik heb ontworpen voor de toeristenzegels op Curacao.

Willemstad Curacao

2019

Het prachtige kleurrijke eiland Curacao weergegeven op paneel met in het midden van het doek de beroemde Handelskade met de kleurrijke huisjes, palmbomen en een dolfijn en natuurlijk niet te vergeten Bob de flamingo en kleincuracao

Zomertijd

2019

Klein Curacao is een paradijs, slippers uit en lekker op blote voeten op avontuur met Bounty adventures, dit is verreweg de leukste boottocht die je kunt nemen naar dit kleine mooie eiland. Op het eiland staat een vuurtoren hier kun je in en naar boven klimmen voor een prachtig uitzicht. Het water is blauw blauw erg helder en er zwemmen veel schildpadden, ze zijn gewend aan de toerist en het leuke is dan ook dat als je gaat snorkelen dat ze niet weg zwemmen hierdoor kun je ze goed bestuderen en het zijn prachtige dieren.

Badpret katten en hond

2018

Heerlijk in bad met zijn allen...badderen.

Brievenbus

2018

Brievenbus met kleurrijke afbeelding van het Caribisch gebied. Deze leuke designs op de brievenbussen maken de straten erg vrolijk.

Curacao vanbovenaf Annabaai

2018

De Emmabrug en Julianabrug verbinden Punda en Otrobanda {Willemstad} in Curacao.  In dit schilderij heb ik als centraalpunt de Annabaai vast gelegd. Deze baai kan wel geschiedenisboeken vol schrijven. Er werd altijd veel handel gedreven aan de Handelskade vandaar ook die naam. De gekleurde panden waren toen pakhuizen, nu zijn het gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes. Kenmerkend is dat je over het hele eiland leuke bewegwijzering tegen komt van de aangespoelde drijfhouten bordjes. De houtjes kun je makkelijk vinden op de wel bekende houtjes baai, voor meer info stuur mij gerust een mail en ik wijs je de weg. Ze worden veel als souvenirs verkocht en het is echt iets tropisch en het leuke is ze zijn ook allemaal anders van vorm. 

De honden zijn heerlijk aan het genieten met een biertje en een hapje het is happy hour.

2018

In Curacao vier je na het werk happy hour, voetjes in het zand en een emmer bier.Chill is bijvoorbeeld zo'n leuk barretje op strand rondom hangen drijfhoutjes met tropische zinnen en grapjes. het is heerlijk om te genieten van de zonsondergang.

Een stranddag op het eiland er zijn vele mooie baaien op Curaçao

2018

Drijfhouten bordjes met namen van bekende stranden op Curacao, Een heerlijke dag aan zee dat is genieten. Grote Knip ook wel Playa Abou genoemd is 40 minuten rijden van Willemstad maar prachtig wit zand en turquase water zonder grote resorts. Playa Kalki is heel bekend door zijn kalkstenen kliffen en het fijne witte zand.  Porto Marie Beach, of Playa Porto Mari behoort tot de bekendste en mooiste stranden van Curacao. Het strand is eigendom van de plantage Porto Mari. Erg leuk snorkelen en als je geluk hebt kom je Willy en Woody tegen dit zijn de varkentjes die hier ook genieten op het strand. Playa Piskado is een klein strand net boven Grote Knip in het noorden van Curacao. Mensen komen hier vooral vanwege het duiken en snorkelen en de enorme hoeveelheid schildpadden die worden gevoerd door de vissers, vandaar de naam piscado = vis Kokomo ligt in de Vaersenbaai vlak boven Blauwbaai Beach is ook een bezoek waard. dit ziet er heel mooi uit door de bergen erom heen, er zit een gezellige horeca zaak waar vaak lokale muziek gespeeld wordt. Cas Abou of Abao heeft het mooiste water water van alle stranden van Curacao. Het heeft ook een indrukwekkend strand met wit zand en palmbomen, maar door het koraalrif onder water is het vooral populair bij snorkelaars het is er prachtig. Mambo Beach behoort tot de bekendste stranden van Curacao. Het ligt bij het aangelegde Sea Aquarium Beach waar je het Curaçao Sea Aquarium vindt. Er is een grote boulevard met veel restaurantjes en mooie winkels, zin in een feestje dan moet je hier zijn. Zo kan ik nog uren schrijven, maar hier vind ik keer op keer mijn inspiratie op het eiland. Maar ik ben geen tourguide ik ben kunstenares dus ik ga weer lekker schilderen.    

Eiland honden

2018

De 3 avontuurlijke honden Sunshi, Jippie en Divi met een knipoog geschilderd, Sunshi komt van Playa Forti waar de mensen van de rotsen in het water plonsen. Bulletje met zijn bierpulletje want Jippie komt uit Duitsland en Divi gevonden in Willywood, genieten nu van een heerlijk leven. Divi is een lieve westpointer die een echte bofkont is als straat zwerfhondje is hij geadopteerd en heeft een prachtig leven gekregen. 

ezeltjes

2018

vrolijke blije kleurrijke ezeltjes in bonaire in Kralendijk, ze zijn zo ontzettend leuk. mocht je naar Bonaire gaan vergeet niet een bezoek te brengen aan de Donkey Sanctuary, ze beschermen de ezels ook zijn ze een opvang voor zieke ezels.

Flamingo's op het strand met cocktails en muziek

2018

Flamingo's op het strand onder de palmboom met cocktails en muziek, het is altijd feest op het strand van het Renaissance eiland in Aruba Hier heb je flamingo beach, dit is heel speciaal ze wandelen langs je strandbedje lopen in het turqouise water en komen op je handoek zitten. de roze vogels kleuren prachtig op het parelwitte strand. wat een leuke dieren zijn het toch. Op Curacao heb je de wereld beroemde flamingo Bob. Bob is erg leuk want hij gaat ook mee naar school en loopt gewoon door de klas. 

Het goudenmandje

2018

De twee straathondjes (westpointers) hebben een gouden mandje gevonden, Alleen maar liefde, samen zijn is geluk. Deze westpointers zijn gelukkig geen zwerfhondjes meer. Er zijn veel non profit stichtingen die een heleboel doen voor de zwerfhondjes. Bijvoorbeeld stichting Dog hier wonen wel 100 honden en worden de verblijven schoon gemaakt door vrijwilligers,Carf voert op de straat je kunt ze ook niet allemaal een thuis bieden helaas. rescue pawspippi's opvang en de dierenbescherming van het eiland doen ook alles waar ze maar kunnen. Beter om een hondje te adopteren dan een pup te kopen van de dierenwinkel, laten we met elkaar helpen.

Hondenstrandje Jan Thiel

2018

Het hondenstrandje op Jan Thiel Curacao is een super relaxte plek, het is een fijn strandje en je kunt er heerlijk zwemmen met je hond. Amigo in het water.

Johnny cake betekend eigenlijk a journey reis broodje

2018

Bij de Bonbini snek in curacao bestel je de heerlijkste lokale gerechten en drankjes zoals bijvoorbeeld mijn favoriet de coco frio het kokosmelk drink je zo uit de noot. De dushi achter de bar heeft vast een bolo gebakken en anders staat er zeker weten Johnny cake op het menu. De geschiedenis van Johhny cake is eigenlijk heel leuk: het is het Antilliaanse broodje voor op reis. het heeft niks te maken met een cake, het zijn luchtige broodjes die gebakken worden in olie. het woord Johnny komt van a journey wat betekend reis. De broodjes zijn heel lang houdbaar dus ideaal. Oorspronkelijk komen de Johnnycakes uit Trinidad and Tobago.

Maritiem op zeecontainer

2018

Maritiem zeegezicht geschilderd op een zeecontainer in Curacao

Schildpadden in zee met zonsondergang

2018

Een tropisch deuntje bij het zien van een prachtige zonsondergang en dan genieten op het strand, wat wil je nog meer. een paar prachtige schildpadden in het water en een pelikaan die nog even aan het vissen is voordat het donker wordt, want dan slapen ze met een groep andere pelikanen in een boom. Bijvoorbeeld de dividivi die zie je veel op de abc eilanden, ze waaien 1 kant op door de passaat wind is deze boom zo gegroeid. op Aruba, Bonaire en Curacao noemen we het de waaiboom, leuk toch?

strand met landhuisje van curacao de leukste highlights

2018

De bustour op curacao laat veel mooie plekken zien, landhuizen dolfijnen palmbomen en ook kun je er heerlijk relaxen in de zon. Bij het seaquarium wordt gezwommen met dolfijnen en aan het eind van de dag hangt mijn bikini weer te drogen, er is altijd wel een mooie baai of strandje te vinden voor een verfrissende duik in het prachtige turquase water, wat is het eilandleven lekker simpel en heerlijk, elke dag is het genieten.

Tickets to Paradise

2018

Tour informatie kantoor Bounty Adventures Curacao heeft een nieuwe entree op Mambo Beach Blvd Het is de meest tropische winkel met leuke souvenirs van drijfhout. Je kunt er geweldige trips boeken naar Klein Curacao.

Verse vis

2018

Schilderij voor in een visrestaurant jawel hier verkopen ze verse vis, die door de locale vissertjes worden gevangen zoals tonijn dradu mahimahi en lionfish soms maken ze er een schotel van en die noemen ze op de eilanden stoba di pesca bon apetit.

vw bus met biertje op het strand

2018

Wat een gezellig stel lekker op pad met de bus en kamperen, heerlijk wat meer heb je nodig, jaaaa lokaal bier Polar dat is altijd lekker. Waar gaat de reis dit keer naartoe? Gewoon lekker naar het strand en dan een hangmat ophangen tussen de palmbomen en chillen. Het leven is goed met de juiste mensen om je heen. vier het leven elke dag.

Westpointers

2018

Vrolijke honden (westpointers) op het strand bij het strandhuisje in Curacao, er wordt gelukkig al veel gedaan voor de zwerfhondjes op de eilanden Bonaire Curacao en Aruba, naast de dierenbescherming zijn er een aantal mensen die foster zijn, er zijn stichtingen die alles proberen te doen voor deze westpointers. er zijn voederprogramma's van Carf, stichting Dog heeft ongeveer 100 honden en resque paws zorgen voor veel pups en zoeken daar weer huisjes voor. Deze hondjes op mijn schilderij hebben een prachtig leven gekregen aan het strand en jawel een thuis.

Westpointers en roosjes

2018

3 hondjes de eerste komt uit Bonaire, nummer twee woont in Curacao en de derde hond komt uit St Maarten en nu samen op een bank. Deze drie straathondjes (westpointers) hebben een gouden mandje gevonden, Alleen maar liefde, samen zijn is geluk. Deze westpointers zijn gelukkig geen zwerfhondjes meer. Er zijn veel non profit stichtingen die een heleboel doen voor de zwerfhondjes op de eilanden. Bijvoorbeeld stichting Dog hier wonen wel 100 honden en worden de verblijven schoon gemaakt door vrijwilligers,Carf voert op de straat je kunt ze ook niet allemaal een thuis bieden helaas. rescue paws en pippi's opvang en de dierenbescherming van het eiland doen ook alles waar ze maar kunnen. Beter om een hondje te adopteren dan een pup te kopen van de dierenwinkel, laten we met elkaar helpen, zeg nou zelf ze zijn toch ook veel te leuk en te lief om ze niet te adopteren.

Zeeuwse meisjes lusten ook bier

2018

Zeeuws meisje bij Beachclub Perry's in Zeeland met een biertje, hier in Scharrendijke op de brouwersdam is altijd van alles te doen en veel te zien. Het is niet zomaar op het strand liggen, nee je kunt er ook paddleboarden tussen de zeehonden in de verte zie je de windmolens het is er alles behalve saai. Het restaurant is een echte aanrader met de lekkerste ingredienten, ik ben fan.

Bon Siman

2017

Curacao in het Caribisch gebied is echt een kleurrijk pareltje, het is een zeer inspirerend eiland voor mij, ik hou van veel kleur en het rommelige sfeertje. de leuke straatjes in Pietermaaidistrict of kayakaya in otrobanda. Zelfs de cocktails hier zijn blauw door de bekende blauwe likeur genaamd blue Curacao. Blue Curacao wordt van origine gemaakt met schillen van een soort sinaasappel de Laraha, deze is wat bitter van smaak. Nog iets leuks, de mensen groeten elkaar op straat met bondia, behalve op maandag dan zeggen ze bon siman wat betekend fijne week.      

Drijfhouten bordjes

2017

Drijfhouten bordjes is kunst.

Drijfhouten bordjes

2017

Hangers van drijfhout met schelpen

Drijfhouten bordjes

2017

Drijfhouten bordjes als bewegwijzering.

Drijfhouten bordjes

2017

Drijfhouten bordjes beschilderd met als doel een Caribbische sfeer en kleurrijke bewegwijzering.

Eendje

2017

Geschildere auto op Curacao, deze vrolijke lelijke eendjes zijn super gezellig om in te rijden, je ziet de mensen op straat foto's maken en iedereen krijgt een glimlach op zijn/ haar gezicht. Ze zijn in verschillende vrolijke Caribbische kleuren geschilderd.

eilandkaart van Curacao

2017

De kaart van het eiland curacao als muurschildering, dit mooie eiland in de Caribbische zee heeft zoveel te bieden, ik heb een map gemaakt met daarop de leukste uitjes die je kunt maken. 

Eline op zee zwemt met dolfijnen

2017

Eline zwemt op open zee met dolfijnen voor de kust van Curacao, af en toe gaan de dolfijnen naar buiten bij het seaquarium, ze spelen dan vaak met de trainers van deze speciale dieren. Een dolfijn is een beweeglijk en vrolijk dier, over het algemeen ook erg vrolijk en door de gebogen lijnen van zijn bek lijkt het of de dolfijn altijd lacht.    

Familie pret in de tuin

2017

Als je zelf ooit op Curacao hebt gewoond is dit heel herkenbaar een lekkere porch en tuin waar iedereen van het gezin lekker zijn ding doet. Mama knutselt met klei aan een tafel papa doet wat oefeningen, de kinderen sporten en genieten, maar iedereen geniet van het heerlijke weertje op het eiland.

Flamingo's in Willemstad

2017

Meet Bob...De wereldberoemde flamingo van dierenarts Odette Doest. Een aantal jaren geleden vloog Bob tegen het Hilton hotel en werd gered door de dierenarts, nu bezoeken ze samen scholen, ze zwemmen samen en laten mensen zien hoe mooi het eiland en de koralen en stranden zijn. Het is erg leuk als je Bob een keer ziet op het schoolplein of in de klas of gewoon wandelend op de Handelskade. 

Handelskade, Willemstad Curacao

2017

De langste muurschildering van de Handelskade van Willemstad Curacao, de mooie monumenten pandjes/ huisjes hebben op het eiland alle kleuren van de regenboog dus voor deze opdracht was dat een goede keus.

Het grote receptenboek

2017

Het grote receptenboek in de keuken, lekkere dingen maak je samen, hierin staan heerlijke ingredienten hoe je eten kunt bereiden bakken koken frituren of maak je iets speciaals uit de oven. Het is dan handig als je niet overal losse briefjes verzamelt maar ze opschrijft of opplakt in een boek. Zo is het handig als je het bijvoorbeeld in verschillende catagorien maakt, een voor groente, salades en soep en de ander voor vlees vis of kip of heerlijke vegetarische gerechten.

Het mooie uitzicht vanuit het restaurant De Gouveneur, de Handelskade in Punda

2017

De Handelskade telt de meest gefotografeerde huisjes van het Caribische gebied, De handelskade in Punda is 200 meter lang, vroeger werd hier handel gedreven vandaar de naam Handelskade, de pandjes waren toen opslag en pakhuizen, tegenwoordig zijn het gezellige restaurants en terrassen zoals het bekende iguana cafe aan de Annabaai. De koningin Emmabrug ook wel pontjesbrug genoemd maakt het makkelijk om van Punda naar de overkant Otrobanda te wandelen. Willemstad staat op de lijst van Unesco door zijn prachtige Nederlands uitziende gevels en toch een prachtig Caribisch karakter en kleurrijke monumenten. Curacao mi corazon

Het strand aan het zwembad

2017

Het pomphuisje aan het zwembad krijgt een zeegezicht

Hondjes op pad in de kever

2017

Honden in de auto (kever) gaan naar het strand even lekker eruit en wat is er dan leuker dan het strand? het is heerlijk weer en weekend dus dat is feest.

Lelijke eend met cupcakes

2017

Gekleurde eendjes op de weg maken het dagelijks leven super vrolijk, Op Curacao rijden verschillende leuke auto's dit lelijke gekleurde eendje heb ik geschilderd voor een auto verhuur. Echt een leuk eilandautootje.

liefde, trouwen op het strand

2017

Trouwen op het strand dat is natuurlijk heel speciaal dan is het handig om naar een zonnig land te gaan als je niet in de zomer in Nederland wilt trouwen.Je stapt in het vliegtuig spring daarna op de fiets naar het strand en vanaf daar stap je in het huwelijksbootje naar een onbewoond eiland, wow hoe romantisch is dat...cocktails & dreams

Livingstone

2017

Livingstone is een prachtig resort op het mooie eiland Curacao, de entree is al heel bijzonder, met veel tropische planten en palmbomen, de ligging is prettig omdat je op Jan Thiel beach zo naar het strand van Zanzibar kunt wandelen, ideaal voor kinderen.

logo camel beach

2017

Logo op een muur bij Camel Beach op Curacao

mooie herinneringen vastleggen op canvas, samen in de tuin rondom het zwembad

2017

Bij het zwembad heeft elk familielid zijn eigen dagelijkse leventje, drummen, snorkellen, paradise fm, vliegen, de dieren horen er helemaal bij. schildpadden, een tekkel, en 2 grote honden. het is bijzonder dat je van een leuk huishouden een prachtig schilderij kunt maken, inspiratie genoeg, mensen zijn inspirerend. Dit huis staat in Curacao, veel mensen komen en gaan na een tijdje weer terug naar Nederland dan is een leuk aandenken natuurlijk geweldig.

onderwater bij het zwembad

2017

Het pomphuisje aan het zwembad krijgt een onderwater look, met leuke vissen crabben zeepaardjes en een anker van een boot.

Soep maken doe je zo.

2017

In de Kleurrijke keuken maken ze de lekkerste soep van de wereld lekker snel en gezond. Soep is een van de oudste gerechten; al in de prehistorie werd soep gegeten. Er bestaan meerdere soorten soepen en soep wordt over de hele wereld gegeten. Soep komt van het eten van bouillon met brood erin gedompeld. Elk land heeft zijn eigen soep.  

vreemde vogels in het kindermuseum

2017

Voor het kinder museum op Curacao heb ik gekozen om een beeld te maken van vreemde vogels, iedereen mag anders zijn, uniek zijn is leuk! Ik heb deze drie vogels gemaakt van polyester en piepschuim en daarna beschilderd nu hangen ze in de boom en schommelen in de wind.

Zeegezicht aan het zwembad

2017

Muurschildering bij het zwembad, het is toch heerlijk badderen als er ook nog eens iets leuks te zien is. Ik heb gekozen voor een rustig zeegezicht met flamingo's voor wat extra kleur. Het is zo fijn om even te relexen op een strandbedje aan het water. genieten op Curacao

Bon Bini De leukste strandtent op het strand van Curacao.

2016

Strandtent Bonbini op Curacao hier in de Caribbean is het altijd feest, elke dag is er wel een happy hour en dat betekend dan lekker met je voetjes in het zand een drankje drinken na werk tijd. De zon zien zakken in zee en kijken of je nog leguanen kunt spotten op het strand want die willen vaak nog het laatste zonnestraaltje meepikken. Henkie staat achter de bar, wie kent hem niet. Beach beach beach.

De kleurrijke Handelskade

2016

Curacao heeft een kade die heel bekend is en dat is de Handelskade in Punda, Deze kade was enorm belangrijk voor de economie van Curacao, veel mensen verdienden hier de kost met het laden en lossen van goederen die kwamen per boot. Vroeger waren deze leuke gekleurde huizen pakhuizen voor de handel. De mooie historische gebouwen aan de kade hebben hun gevels te danken aan Nederland. De kade is 200 meter lang vanaf de koningin Emmabrug (de pontjesbrug) tot de ingang van het Waaigat. Tegenwoordig zijn de pakhuizen, restaurants en winkels en andere bedrijven aan de Annabaai.  

De pakhuizen van de Handelskade op Curacao

2016

Als je op vakantie bent in Curacao ga je natuurlijk naar Willemstad, de stad bestaat uit twee delen Punda en Otrobanda deze wordt verbonden door de welbekende pontjesbrug. De kleurrijke panden aan de handelskade waren vroeger pakhuizen voor de aanvoer van goederen in de Annabaai. Vandaar ook de naam Handelskade, tegenwoordig zijn het gezellige restaurants met leuke terrassen.

Geschilderde eend

2016

Kleurrijke auto in Curacao, vrolijke kleuren was mijn uitgangspunt, dat is niet zo moeilijk als je inspiratie zoekt op Curacao. Op deze eend heb ik mijn eigen hondje Kiki geschilderd met een gitaar palmbomen en een kunukuhuisje. Dit is nou echt een feestje om in te zitten en rond te rijden over dit paradijselijke eiland.

Geschilderde lelijke eend citroën

2016

Geschilderde lelijke eend (citroën) in Curacao, vrolijk en kleurrijk het eiland bekijken, dat is helemaal in stijl, ook omdat de huisjes er allemaal gekleurd zijn. Zie je het al voor je met deze leuke auto te rijden over de Handelskade in Punda?

Geschilderde Lelijke eend Citroën

2016

Geschilderde lelijke eend in Caribische kleuren, Als je aan Curacao denkt dan is het eerste wat in je opkomt kleur, muziek, dans, duiken en gezelligheid. Ik heb een lelijke eend geschilderd met eiland vibes, lekker zomers het dak kan ook heerlijk open. 

Het nieuwe schooljaar is begonnen, tijd voor een frisse start, yeahhh

2016

Blije kinderen, het nieuwe schooljaar is begonnen en het is dus tijd voor een frisse start, het ontmoeten van je nieuwe klasgenoten vrienden en vriendinnetjes het blijft spannend. In Curacao worden de kinderen opgehaald met een gezellige ouderwetse schoolbus. Veel kinderen worden door de ouders gebracht maar er zijn ook armere gezinnen zonder auto en dan is de schoolbus een uitkomst.

Honden zwemmen in het Spaansewater bij de Tafelberg

2016

Honden spelen en zwemmen in het Spaanse Water op Curacao, dit zijn echte boothondjes ze weten precies waar ze naartoe varen, vandaag tijd om te kijken bij de tafelberg op Curacao morgen gaan ze naar het Christoffelpark, maar daar moet je niet te laat naartoe, dus vandaag lekker verkoeling zoeken dicht bij huis. heerlijk!

Mambo Beach BLVD

2016

Mambo Beach BLVD, gezellig winkelen, deze vrolijke muurschildering met zeezicht heb ik gemaakt bij de grote ingang van de mambo beach blvd. Een super lokatie op het eiland met veel gezellige restaurantjes en winkeltjes en een heerlijk strand. 

Santa Catharina Resort

2016

Santa Catharina Resort Curacao

Stichting DOG Curacao

2016

Muurschildering gemaakt voor Stichting DOG op Curacao, opvang voor Zwerfhondjes/ straathonden

yeahhhh weekend buitenspelen.

2016

Heerlijk onderste boven, het is weekend en dat moet gevierd worden met een uitje naar de speeltuin en lekker even ondersteboven hangen in het klimrek, het is zo fijn om buiten te zijn. 

Biertje drinken proost

2015

Polar bier drinken dat doe je bij de snek op elke de hoek van de straat met je maten dit is iets wat je veel ziet op de Antillen, vaak met een spelletje domino erbij.

Blije Ballonvis

2015

Blije ballonvis gemaakt voor een vissen kinderkamer, hij blaast zichzelf op als hij in gevaar verkeert. Hij slikt dan veel water in, waardoor zijn lijf bol komt te staan. Zo lijkt hij groter voor vijanden. Hij is zo groot, hij past bijna niet meer op het schilderij

Blije Boeddha met fruit

2015

Blije Boeddha met fruit, deze blije boeddha straalt van geluk, omdat hij anderen helpt en het leven met elkaar makkelijker maakt, hij geloofd in wie goed doet, goed ontmoet. de perzik is het symbool van verbondenheid.

Blije Boeddha Pu-Tai met vogel voor zelfkennis

2015

Blije Boeddha met zijn vogel. De blije dikbuik komt van oorsprong uit China en wordt daar ook wel Pu-Tai genoemd. Destijds was deze monnik een zeer gelukkige zenmeester die het Boeddhisme ging verspreiden in China, hij was enorm gul tijdens zijn rondreis en ongelofelijk blij dus kreeg hij zijn bijnaam Happy Boeddha een echte volksheld.De Happy Boeddha staat voor geluk, blijheid, succes, welvaart en voorspoed. Door deze symboliek is deze Boeddha een geliefd cadeau. De vogel die hij meeneemt staat voor zelfkennis.

Bommetje

2015

Bommetje in het zwembad, bij het honden hotel in Aruba is het altijd feest, grote en kleine rakkertjes spelen er op los en het is heerlijk voor de honden want het is daar overdag gemiddeld 25 graden. dus een duik of een bommetje wil je dan wel maken. 

Buitenspelen...

2015

Buitenspelen...het is soms heerlijk om kunst te mogen maken voor een kinderkamer. De wens:een bulldog en een legopoppetje. Dus hiermee ben ik aan de slag gegaan, en zie het resultaat ze spelen lekker buiten in het gras.

Dansende lizzards, kikkers en gekko's

2015

Dans met ons als je de muziek kon horen zou je spontaan gaan dansen, hier wordt je toch gewoon heel blij van. lizzards en kikkerachtigen vind ik zo vrolijk.

De dansende koningin

2015

Poezen zijn net princessen met personeel ze kunnen situaties heel goed inschatten en weten ze bij wie ze moeten zijn om hun wensen te vervullen, dan ineens zijn ze poeslief. Deze maakt er helemaal een feestje van en kan zelfs een dansje doen. dit is geen princes dit is de koningin, The dancing queen.    

De wiebelende pontjesbrug ook bekend als de Koningin Emma Brug

2015

Curacao is een uniek zonnig prachtig eiland. Het heeft mooie monumentale panden, landhuizen en gezellige straatjes en steegjes met elk huis zijn eigen vrolijke kleur. Willemstad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst je kunt hier van Punda naar Otrobanda wandelen via de bekende Queen Emmabrug ofwel de pontjesbrug. Als de pontjesbrug open gaat omdat er een boot in of uit moet dan kun je met de ferrie van de ene naar de andere kant. De hoge brug de julianabrug is voor de auto's. Het is een bijzondere ervaring om over de bewegende brug te lopen.

Dushi met haar lieve kat

2015

Dushi met haar lieve kat, Op Curacao besteden de vrouwen heel veel aandacht aan hun haar, het is altijd veel werk en ze vinden het belangrijk er zo mooi mogelijk uit te zien. 's nachts gaan ze slapen met krulspelden met daar een hoofddoek omheen, zodat het de volgende ochtend makkelijk in model te krijgen is. Ik vind het geweldig en ik wordt ook altijd blij van de mooie opgetutte dames te zien op straat of in de winkel. Want als je hier naar de kapper gaat, ga je een dagje uit, je staat echt niet binnen een uur weer buiten.

Eet smakelijk

2015

Eet smakelijk, bon apetit, guten appetit, buen provecho, buen appetito enjoy your meal, dobrou chut, skanaus, nikmati hidangan anda, smaklig maltid, heerlijk als je alle talen van de wereld zou kunnen spreken. zomaar een leuk schilderij.

Feestbus

2015

Als je op de Antillen bent Aruba Curacao of Bonaire dan ga je met een partybus mee een echte feestbus is een oude schoolbus die van binnen en buiten beschilderd is in vrolijke tropische kleuren en daarin, Boksen waar veel herrie uit komt, dat is namelijk leuk!

Happy Hour.

2015

Happy Hour, aan zee bij een tropisch barretje in het Caribisch gebied, de honden en de kat hebben een feestje, er komen heerlijke drankjes en hapjes op tafel, boven de bar hangen leuke caribische spreuken op drijfhout geschilderd. straks nog even pootjebaden en zonsondergang kijken, wat is het leven mooi.

Het Cafe

2015

Albert Heijn heeft het Cafe een Caribisch tintje gegeven...

High Tea, het honden feestje

2015

High Tea, wat een leuk feestje is dit, gezellig met de honden en katten aan tafel en jezelf heerlijk verwennen, happy birthday.

Hippie bus vw.

2015

Hippie bus vw bij het strand met een surfboord, jawel het is zomer, dus tijd om te gaan surfen en te camperen aan zee onder een palmboom. Dit is de ideale vakantie

Honden Vrienden

2015

Beste vrienden op pad in de cabrio kever. VW. Hoe leuk, alle hondjes zijn zo blij ze mogen allemaal mee, dit schilderij heb ik gemaakt omdat 1 van mijn honden glaucoom heeft, ze heeft een beschadigde oogzenuw daardoor heeft ze 1 groot oog er zit vocht in, als ze pijn krijgt zal helaas het oog eruit moeten. Maar om haar te laten zien dat ze niet anders is dan de anderen heb ik alle honden met 1 bol oog geschilderd op het canvas schilderij.

Hopi Great.

2015

Hopi Great, op teenslippers kom je de leukste teksten tegen, deze zag ik op het strand op curacao en moest ik schilderen, te leuk! hopi great betekend heel gaaf. En dat op het strand met golven in zee. Curacao is hopi great.

Kleine blije Olifant

2015

Kleine blije olifant, dit is echt een heel gezellig schilderijtje voor de babykamer, met leuke vrolijke kleuren.

Koffie tijd

2015

Het is tijd voor koffie tijd voor een pauze, even lekker onderuit met een bakkie even bijkletsen. De wereld is vol met koffieliefhebbers. Meer dan een miljard mensen drinken elke dag koffie. Maar waarom vinden we koffie eigenlijk zo lekker? Ik zal een aantal redenen noemen. Mensen die wakker worden willen de dag goed beginnen dus reden genoeg voor een vers bakje koffie even wakker worden...soms nemen mensen een kop koffie voor meer energie en dus beter te presteren. Sommige genieten lekker van de smaak of om productiever te zijn, de cafeine geeft een boost. Het is ook sociaal om met elkaar een kop koffie te gaan drinken, met vrienden, bij je ouders of op kantoor Een even tot rustkomen momentje. En wat veel mensen niet weten is dat koffie ook gezond is, koffie bevat antioxidanten, die beschermen tegen hartziekte en het is goed voor je stofwisseling.  

Koning Buck de bloedhond

2015

Koning Buck is een prachtige bloedhond en gedraagd zich als een koning in de familie. Dit is een vrolijk schilderij van Bucky mijn grote vriend.

Koning Willem Alexander en zijn vrouw Maxima.

2015

Koning Willem Alexander en zijn vrouw Maxima. Een staatsieportret is een plechtig portret van een persoon in functie, vaak een hoogwaardigheidsbekleder en vaak met bijbehorende tekenen van die macht en waardigheid.

Lapjes kat

2015

katten hebben iets geheimzinnigs de zwarte kat is bijgeloof, de miauwende geluidjes en waarom zie je ze altijd met volle maan in een boom? Ik weet het niet maar ik geniet altijd van ze als ik ze zie. 

Levendigheid op de Handelskade in Willemstad

2015

Er is zoveel te zien in Curacao, dit schilderij is daarom ook best druk, in de Annabaai zwemmen de kleurrijke vissen de pontjesbrug staat even open want er zal een boot in en uit moeten varen, de gekleurde huisjes. Ik heb het schilderij zo geschilderd zodat je bijna de beweging kunt voelen als je over de Koningin Emmabrug loopt, de bewegende pontjesbrug. Het is een topattractie op een prachtige lokatie.

Mona Lisa gaat naar Curacao

2015

Mona Lisa gaat naar het Caribisch gebied, in haar hand een ticket naar het zonnige eiland Curacao. even lekker op vakantie ze heeft al een leuk jurkje uit de kast gehaald. bon voyage

Salsa dansen in Curacao

2015

Het oude Kura Hulanda hotel in Otrobanda heet vanaf nu Kura Botanica hotel met een nieuwe uitstraling. De monumentale huisjes blijven zo ontzettend aantrekkelijk om er doorheen te wandelen elke kamer is anders het is dus tijd voor een feestje.

Spaanse water Curacao

2015

Een mooi uitzicht over het Spaanse water in Curacao. dit uitzicht heb je vanaf Jansofat en Brakkeput. Lekker turen over het water, het leven van de zeilers van dichtbij zien, sup klasjes kayaktours en groepjes kinderen in hun sunfish zeilbootjes het is echt een genot en daarom staan er dan ook vele vakantiehuizen voor de verhuur. Ook als canvasprint te bestellen.

Tropisch barretje in de tropen

2015

Barretje op het strand in paradijs. Flamingo's kom je tegen op Bonaire maar ook op Curacao en Aruba, Ze vliegen soms over je huis en zie je ze op het strand van Renaissance island. Een andere bekende plek is de zoutpannen bij JanKok, Willywood. Ik vind ze altijd prachtig hun knalrose kleur steekt kleurrijk af tegen het mooie turquase water en het hagelwitte zandstrand. een geluksmoment tijdens je vakantie.

Vriendinnen voor altijd.

2015

Vriendinnen voor altijd hoe leuk is dit als kado. Jouw bachelor party op canvas. dierbare momenten vastleggen op doek.

We gaan op huwelijksreis

2015

Het huwelijk, net getrouwd en op huwelijksreis de bestemming? Dubai, Thailand, Italie, Curacao, Londen en natuurlijk de stad van de liefde Parijs. Dat wordt een fantastisch avontuur met de liefste, veel geluk mooie mensen en geniet. vergeet geen kaartje te sturen.

Bikini aan de lijn dat is een goed teken, dat betekend dat ik een leuke dag heb gehad.

2014

Bikini's aan de lijn super fijn...Een bikini aan de waslijn betekend een stranddag en dat is altijd genieten. De stranden op Curacao zijn prachtig met mooie kliffen, palmbomen en parelwit zand en turquase zeewater echt paradijselijk. Zand in de douche is ook zo'n gevoel, dat betekend een geslaagde dag!  Ook verkrijgbaar als duurzame print op canvas.

Cupcakes in de lente

2014

Jaaaa lente haal de bikini maar weer uit de kast wat een feest dat ie nog past.

De Caribische kleuren van Curaçao.

2014

Als je aan Curacao denkt denk je aan KLEUR. Alles wat je hier tegenkomt is met veel felle en vrolijke kleuren, Het meest bekend is dan wel de Handelskade in Punda, vanaf hier beb je de twee bekende bruggen de pontjesbrug voor de wandelaars en de Julianabrug is voor de auto's. Als je naar Bandabou gaat kom je langs prachtige stranden met palmbomen zoals Portomari en Casaboubeach en vele andere stranden, tijd om even te zwemmen want in dit turquase water wil je wel een duik nemen daarna genieten van de zonsondergang, wat een paradijs, ik kom schildersdoek tekort... Ook heel leuk als canvasprint, bestellen is simpel stuur een mailtje en ik vertel je er alles over.

De honden bij de kapsalon

2014

Bij de kapper...even het haar in de krul lekker laten wassen of wil je kort haar? Dat kan allemaal bij de hondenkapper doe maar zot. Deze viervoeters hebben wel zin in een feestje en gaan helemaal los, zo gezellig.

De vrolijkste bar van het eiland Curacao een cocktailbar met smooties en cocktails

2014

De kleurrijkste caribische bar van Curacao die vind je op Jan Thiel Beach, hier worden smooties en cocktails verkocht. De drankjes zijn net zo kleurrijk als de bar zelf. 

Honden uitlaten

2014

Naar het strand met de honden wat een feest, honden vinden het altijd heerlijk om met de baas mee te mogen, maar dat ze meemogen naar het strand is altijd wel heel speciaal. Ze kijken allemaal erg blij en ze zijn er bijna.

Indersons pand

2014

Inderson met het blauwe pand aan het Waaigat is een integer en dynamisch advocatenkantoor met gedegen kennis en ervaring in verschillende rechtsgebieden. Dit kleurrijke schilderij hangt nu bij hun entree het maakt het geheel erg vrolijk doordat het gebouw al een prachtige kleur heeft komt dat binnen weer terug, erg goed gekozen.

Ladies, Dushinan

2014

De antilliaanse dames zijn altijd ontzettend kleurrijk gekleed en super creatief met hun haren. de ene haalt de kroes eruit bij de kapper en verft het haar een leuke kleur, de ander draagt een doek om het hoofd een (Lensu di kabes) er zijn op Curacao drie soorten. ook zijn ze erg creatief met vlechten en kraaltjes of dreads ik vind het geweldig! 

Mundo Bizarro

2014

Muurschildering voor een restaurant

Surfplanken op het strand, in het zand.

2014

Surfplanken op het strand. Surfen is een oorspronkelijke vorm van boardsport. Sporten als wingboarden, windsurfen, kitesurfen en wakeboarden, maar ook skateboarden en snowboarden zijn hieruit ontstaan, De surfplanken zijn vaak mooie kunststukjes zoals deze met een tiki en hawaiibloemen. 

Tante ABC

2014

Tante ABC (Aruba, Curacao, Bonaire) drie mooie lokale dames, zoals altijd zijn ze lekker kleurrijk gekleed en ze zijn nog niet helemaal klaar voor het feestje want de krulspelden zitten nog in het haar.

Wandpaneel met stadsgezicht

2014

Stadsgezicht van Curacao

Wie laat de honden uit?

2014

Wie laat de honden uit? 14 honden mogen lekker met de pickup truck mee naar het strand, de ene heeft al een bal en de ander een stok, ze gaan lekker zwemmen want op Curacao is het warm en wil je wel wat verkoeling. ook is er een super mooi hondenstrandje waar ze heerlijk kunnen rondrennen.

Boxers, Geel en Grijs pancho en pippa

2013

Dushi boxer dogs een leuk hondenportret en zo zie je dat hetzelfde hondenras er toch heel verschillend uit kan zien, maar lief zijn ze alletwee.

Gipsbuik met hand

2013

Zwangere buik afdruk met hand gemaakt van gips en glasvezelmat daarna hand beschilderd en afgelakt een prachtig aandenken en leuk om op te hangen in de babykamer.

Volg je hart want dat klopt altijd.

2013

De Thaise Boeddha, is een slanke Boeddha met veel details. Soms zitten deze Boeddha's op een versierde verhoging met bijvoorbeeld lotusbloemen. Feng Shui is een oude, meer dan 3000 jaar, filosofie over hoe je leefomgeving je gevoel en je geluk kan beïnvloeden. het is een inspirerend geloof. Met dit schilderij wil ik laten zien dat je je hart moet volgen, want dat klopt altijd. Het brengt je innerlijk geluk als je dit kompas volgt. Zoek jouw passie in het leven en als het goed voelt zit je in de goede richting.  

Vreemde vogel nr 3

2013

Vreemde vogels zijn overal, deze bijvoorbeeld bij het zwembad in het gezellige Pietermaaidistrict in Curacao, De vogels zijn gemaakt van recycled materiaal, zijn voetjes zijn oude koplampen van een auto en zijn nek is een kunsstof champagneglas geweest etc etc. de materialen heb ik ingepakt met glasvezels en polyester zo ontstaan mijn vogels. Zo wordt afval kunst en beelden voor buiten in de tuin.

Angelfish of maanvis

2012

 Niet alleen boven, ook onder water zijn de benedenwindse eilanden paradijselijk, en zeer geliefd bij duikers. Er is veel variatie in de Caribische zee, prachtige koraalriffen en ook veel vis en niks gevaarlijks behalve de lionfish. De maanvis ook wel angelfish genoemd vind ik heel mooi, misschien ook omdat hij vrij groot is. Ook te bestellen als artprint op Giclee duurzaam canvas

Dushi met drijfhoutjes

2012

Een dushi met drijfhouten bordjes met een heerlijke cocktail in haar hand. in dit schilderij is zoveel te zien, dat komt omdat het eiland Curacao ontzettend veel te bieden heeft. Je kunt je er niet vervelen. De prachtige stranden in de bekende baaien zijn zowieso een must go. Maar daarnaast is er de kleurrijke stad punda, leuke festivals zoals pundavibes en kayakaya en in het pietermaaidistrict is het ook leuk vertoeven dit is de studentenwijk van het eiland. Als je zin hebt neem je de boot naar Klein Curacao binnen een uur ben je op een onbewoond eiland echt een paradijs. Curacao is hopi dushi. Dit schilderij is ook verkrijgbaar als prachtige kleurrijke print op canvas een giclee

Flamingo

2012

Flamingo's zijn groepsdieren, ze zijn rose van kleur dat komt door het voedsel wat ze eten, vaak zijn dit garnaaltjes en krabbetjes, weekdieren en wormen. Het voedsel van de Flamingo wordt met de snavel uit het water gehaald. Hun snavel is net een filter. Hierin wordt het eten vastgehouden en het zand en water weggehaald. Hiervoor nemen Flamingo's met hun hoofd ondersteboven een hap water.Vaak staan Flamingo's op één poot. Dit is omdat ze hiermee energie besparen. Ook regelen ze zo hun lichaamstemperatuur. Met de poot waarin ze mee in het water staan, koelen ze het lichaam mee af. De andere poot wordt dan verwarmd. Met twee poten in het water wordt de lichaamstemperatuur te laag. Ook is het handig als flamingo's in de modder wegzakken. Dan hebben ze een tweede poot om zichzelf op te hijsen. Flamingo's zijn zo'n 1.40 tot 1.75 lang. Deze lengte is van de snavel tot de staart en wegen zo'n 2 kilo. Je kunt ze vinden in de zoutpannen van Jan Thiel of op Renaissance eiland in Aruba of in Bonaire

Gipsbuik beestenboel

2012

Geschilderde gipsafdruk van zwangere vrouw met daarop al haar dieren afgebeeld barbie het varkentje haar honden en hier en daar een palmblad want dat tropische tintje mag niet ontbreken.

Lionfish

2012

De koraalduivel ook de lionfish genoemd komt oorspronkelijk uit de Indische- en Stille Oceaan en de Rode Zee, en heeft zich verspreid tot aan de Caribische Zee. De theorie is dat een gevangen koraalduivel is vrijgelaten of ontsnapt uit een aquarium in de Atlantische Oceaan bij Florida. Prachtig om te zien, maar ook een groot probleem voor de koraalriffen..Ze hebben geen natuurlijke vijanden en het vrouwtje kan wel 2miljoen eieren per jaar leggen.Het is een visetende vis en daardoor is er nog weinig balans in zee.Er zijn namelijk koraaletende vissen die houden het koraal schoon, maar als die worden opgegeten is er een groot probleem. De stekels van een lionfish zijn giftig en kunnen zelfs dodelijk zijn dus als je op ze wilt jagen moet je wel weten hoe, ook zodat je het koraal niet beschadigd. De duikers proberen wel te helpen want het is echt een probleem. Ook op canvas als giclee te bestellen

Muurschildering Happy Hour

2012

Muurschildering in opdracht voor een restaurant

Pufferfish

2012

Pufferfish, ik vind dit een geweldige vis om te schilderen, dat komt door hun uitpuilende ogen breede kop en mond. Ze eten slakken en zeegras, ze bewegen zich voort met hun staart en zijvinnen een buikvin hebben ze niet ze hebben een soort stekelig panser dit beschermd goed tegen de vijanden,  Ook te bestellen op een prachtige canvasprint

Muurschildering reclame bier

2011

Reclame van een biermerk op de muur.

Plezier op de jetski

2011

Plezier op de jetski op Curacao kun je ontzettende leuke jetski tours beleven. Lekker rondvaren op het water en de mooiste plekjes bewonderen, het Spaansewater of vanaf Sandels naar het tugbootje Mambobeach heeft ook mooie tour naar Fuikdag kortom genoeg waterpret voor iedereen. 

Vreemde vogel 2

2011

Kunst voor in de tuin een Vreemde vogel gemaakt van: piepschuim, glasvezel en een speciale coating met de vrolijkste kleuren beschilderd, dit wil toch iedereen wel in zijn tuin. 

De buik van Sem

2010

De buik van Sem gemaakt van gips en fibreglass daarna leuk beschilderd voor de babykamer. 

Handelskade bij nacht

2010

 Het eiland Curaçao, is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het grondgebied en de zee van het Land Curaçao bestaan uit de eilanden Curaçao en Klein Curaçao en de daarbij behorende territoriale zee. Het is gelegen in de zuidelijke Caraïbische Zee, net voor de kust van Venezuela.

Mijn bakkie

2010

Mijn autootje op Curacao die heb ik maar even wat kleur gegeven...Wat een heerlijk eilandkarretje

Muurschildering voor een resort

2010

Muurschildering voor een resort.

Muurschildering Zanzibar

2010

Muurschildering Zanzibar

Op de scooter in Curacao

2010

Curacao ontdekken met de scooter is echt een goed idee en tot 50cc heb je ook geen rijbewijs nodig. Heerlijk het eiland verkennen met de wind in je gezicht. Je kunt op plaatsen komen, waar je met een auto niet kunt rijden. Met een scooter heb je meer vrijheid je kunt langs de mooiste plekjes het is wel handig een zonnebrandcreme op te smeren want met de tropen zon kun je snel verbranden. enjoy! Op mijn schilderij zie je het gezellige Pietermaaidistrict met Mundo Bizarrro een leuk barretje waar ik ooit zelf achter de bar heb gewerkt. De handelskade en een gezellige dame op haar scooter.

Taart pikken en delen

2010

Wat een verdriet om een stuk taart...de taartpikker slaat weer toe. Geschrokken kijkt de familie naar het bord kruimels bij het open raam, Moeders had net een heerlijke taart gebakken voor het weekend, even laten afkoelen zei ze nog, en nu is de taart foetsie...Om de hoek zit een kleine vrolijke taartendief, ze kan het niet laten om het te pikken, ze denkt niet na over het leed voor het kleine meisje. 

Vreemde vogel.

2010

Vreemde vogels in Curacao, je komt ze tegen op steeds meer lokaties, zoals kayakaya pietermaaidistrict in tuinen van hotels en in punda, ze zijn erg vrolijk en willen graag buiten staan deze sculpturen zijn gemaakt van glasvezel en recycled materiaal.

Zeepaard

2010

Paard met lampekap van moooi, leuk ding maar verkrijgbaar in zwart of wit dus ik besloot hem wat kleur te geven en lekker buiten te zetten in Curacao.

Casa Lizard

2009

Casa Lizard

Bloemetjes bikini en een zomerse dag.

2008

Bloemetjes bikini en een dagje strand want het is prachtig weer.

De dansende pelikaan

2008

De dansende pelikaan met hawai bloemetjes en een cocktail een echte eilandvogel. Dit schilderij heb ik gemaakt als ontwerp voor leuke kinder tshirts, deze verkocht ik in mijn shopje op Mambobeach, mensen zagen hierdoor dat ze echt een leuk origineel souvenir kochten omdat er maar 1 schilderij van is.

Salsa dansen

2008

Salsa dansen, Salsa is een zeer populaire dans van hoofdzakelijk Cubaanse oorsprong nu kom je het op bijna alle caribische eilanden tegen, Salsa is een verzamelnaam voor verschillende soorten dansen en ritmes het klinkt echt tropisch en vrolijk. De letterlijke vertaling betekend saus.

Wie jarig is trakteert.

2008

Wie jarig is trakteerd, deze dame heeft een schaal bomvol overheerlijke taartjes en cupcakes, ze straalt van blijdschap ze is dankbaar dat ze weer een jaartje ouder is. pabien

Het meisje met haar zonnenballon

2006

Het meisje is blij met haar zonneballon een heerlijk blij schilderij van een lokaal vrolijk meisje op een tropisch strand. 

Kinderkamer schildering

2006

Kinderkamer schildering